10ο POP | 2011

Κρήτη 23.10.2011

red_line_pages

Τελικός Προορισμός; O Παράδεισος!!!! Κι αν κάποιοι λένε ότι ο Παράδεισος είναι για… τους εκλεκτούς, μάλλον είχαν στο μυαλό τους, τους ξεχωριστούς Κρητικούς μας, των καταστημάτων Γερμανός και το Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Παράδεισος» Ρεθύμνου. Εδώ στην πευκόφυτη πλαγιά, στις παρυφές του βουνού Βρύσινας, η τελευταία Κυριακή των Ημιτελικών του 10ου PoP, θα γέμιζε από την πληθωρική Κρητική προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο τους. Οι Κρητικοί έχουν άλλωστε την «αναμέτρηση» στο DNA τους κι αυτό το επιβεβαίωσαν κι οι πολυάριθμες δηλώσεις συμμετοχής τους.
Όλα προδιέθεταν για ένα εκρηκτικό πρωινό την 23η Οκτωβρίου, καθώς οι ομάδες που δημιουργήθηκαν, κι έπεσαν με τα μούτρα στα παιχνίδια, έδειξαν από το πρώτο δεκάλεπτο τις πιο «άγριες» τους διαθέσεις για τη διεκδίκηση της νίκης. Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες φορές, στα άλλα μέρη της Ελλάδος, εδώ στην Κρήτη έδειξαν ότι παίρνουν τα πράγματα πιο σοβαρά και δεν είναι το έπαθλο καθεαυτού που μοιάζει να έχει σημασία. Ναι, η αλήθεια είναι ότι για τους Κρητικούς, οποιοδήποτε βραβείο κι αν λάβει ο νικητής, ωχριά μπροστά στην δόξα της πρωτιάς και στο δικαίωμα που αυτή σου εξασφάλιζε να κάνεις καζούρα σε όλους τους υπόλοιπους. Τι και αν οι σταθμοί των παιχνιδιών ήταν στημένοι ο ένας στη Δύση και ο άλλος στην Ανατολή; Τι και αν σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες η αναλογία γυναικών-ανδρών ήταν τρεις προς έναν; Όλοι οι παίκτες σάρωσαν με μια απίστευτη ορμή, το πανέμορφο δάσος-στολίδι του Παραδείσου, από άκρη σε άκρη. Κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης των παιχνιδιών, τρέχοντας να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσαν, στη δε φάση των προκλήσεων να αναμετρηθούν μέχρι και με… κρητικές μαχαίρες! Η φλόγα για τη νίκη άναψε τα αίματα κι ανέβασε τόσο την αδρεναλίνη που ακόμα και οι επιθεωρητές των παιχνιδιών, οι άνθρωποι της ΕΥΖΗΝ, παρασύρθηκαν, αφήνοντας όλοι το πάθος τους να ξεχυθεί. Τον «Παράδεισο» κατέκτησαν τελικά λίγοι: μόνο 3 ομάδες που θα βρεθούν στα Ιωάννινα για τον Τελικό, αλλά όλοι επιβραβεύθηκαν με έντονο χειροκρότημα. Με την ανάδειξη των νικήτριων ομάδων οι τόνοι πέσανε, οι κόντρες ξεχαστήκανε και τα πνεύματα κατευνάστηκαν με τα κρητικά οινοπνεύματα, τις παραδοσιακές τσικουδιές, που έρρεαν άφθονες στο κρητικό τσιμπούσι που ολοκλήρωσε τη μέρα, βρίσκοντας τους όλους μονιασμένους, να πετάνε στα σύννεφα. Καλώς ήρθατε στον Παράδεισο!!!!
ΗΤΑΝ 10 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ του 10ου POP ΣΤΙΣ 11.11.11!!!

Φωτογραφίες

Δείτε όλα τα στιγμιότυπα.