11ο POP | 2012

Tελικός 11ου pop

red_line_pages

Οι μέρες των ημιτελικών  πέρασαν γρήγορα και… μπήκε ο Νοέμβριος!

Ναι, είναι ο μήνας του τελικού του 11ου POP, μετά από 11 ημιτελικές συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη,
την Καστοριά, τα Ιωάννινα, το Μουζάκι, την Αμφίκλεια, δύο φορές στην Αθήνα, στο Ψάρι, στην Κρήτη και τη Ρόδο.
Το χρονικό των τελικών:
Παρασκευή 2  Νοεμβρίου 2012 , ώρα 19:30: Classical Larissa Imperial Hotel
Καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα με λεωφορεία και αυτοκίνητα οι συμμετέχοντες του τελικού,
με μπόλικη αισιοδοξία και θέληση για νίκη στις αποσκευές τους, αλλά και τεράστια όρεξη για παιχνίδι,
αφού ξέρουν πως ότι και να γίνει το σίγουρο είναι ότι θα περάσουνε καλά.
Κάθε μεγάλος αγώνας χρειάζεται και μια καλή προθέρμανση και έτσι, στις 20:30
αρχίζουμε με ένα πλούσιο δείπνο σε μία κατάμεστη αίθουσα, πάνω από διακόσιοι όλοι μαζί.

Μη βιάζεστε…. η προθέρμανση δεν είναι ο μπουφές, αλλά αυτό που ακολουθεί!
Και ξεκινά το πρώτο παιχνίδι του τελικού με αναλογία 10% του συνόλου της βαθμολογίας: Το “Digi Vote” ή «Το Παιχνίδι Των Ερωτήσεων».
Οι ομάδες παίρνουν στα χέρια τους το ειδικό τηλεχειριστήριο και είναι έτοιμες να απαντήσουν στις δέκα ερωτήσεις! Προσοχή, έχουν μόλις 12 δευτερόλεπτα για να συσκεφτούν και να επιλέξουν τι θα απαντήσουν. Το παιχνίδι αρχινά κι έχει ήδη αρχίσει μεγάλη πλάκα στην αίθουσα μιας και μετά από κάθε ερώτηση μαθαίνουμε το ποσοστό που πήρε η κάθε εναλλακτική απάντηση και η το γέλιο αντηχεί όταν στην ερώτηση: Μιάμιση σαρδέλα μιάμιση δραχμή-δέκα σαρδέλες πόσο; …. εμφανίζεται η απάντηση 15 δραχμές να έχει επιλεχθεί κατά 15% !!!! Ευρώ ή δραχμές δεν έχει σημασία, το σίγουρο είναι πως εσείς που απαντήσατε 15 απομακρυνθείτε από τα ταμεία των καταστημάτων!!!!
Νικήτρια ομάδα η 7 που είναι γρηγορότερη και είχε τις πιο πολλές σωστές απαντήσεις.
Οι πόντοι λοιπόν έχουν αρχίσει και δίνονται στις ομάδες, που πάνε από νωρίς (σχετικά) για ύπνο σήμερα διότι αύριο θα είναι πολύ μεγάλη μέρα.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 , ώρα 08:10:
Οι περισσότεροι και με τα δύο ματιά ανοικτά ενώ άλλοι με το ένα (1000 χείλια;) και φύγαμε για το Πήλιο, το βουνό των κενταύρων σε απόσταση 90χιλιομέτρων.
Ώρα 09:40 Άφιξη των 12 ομάδων στα Χάνια του Πηλίου σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και συγκεκριμένα στο Χάνι του Ζήση που λειτουργεί εκεί από το 1904!
Μία Καλημέρα και γρήγορα μπαίνουμε στο παιχνίδι μιας και όλοι όσοι φτάνουν στον τελικό είναι σκληραγωγημένοι και αποφασισμένοι! …
Κι ενώ οι 12 ομάδες βρίσκονται στο Πήλιο και ετοιμάζονται για τις δοκιμασίες, οι συνεργάτες εκκινούν για μία θαυμάσια εκδρομή στο Δίον με τον Αρχαιολογικό Χώρο του και το Μουσείο που εκτός των άλλων εκθεμάτων έχουν και το παλαιότερο μουσικό όργανο την Υδραυλις.
Πίσω ξανά στο Πήλιο κι εδώ έχουμε 6 δραστηριότητες όλες διαφορετικές και ιδιαίτερες σαν… το κάθε μέλος της ομάδας δηλαδή!
Στο Σημείο Α ο Φωτογραφικός διαγωνισμός μας έδωσε απίθανες φωτογραφίες, κάλτσες, δάκτυλα, λεφτά, κοτόπουλα στον αέρα (τεχνικά σκηνοθετημένη εικόνα!!!) χαμόγελα, ταμπέλες, μυρμήγκια και πολλά ακόμα. Έχετε φαντασία, αυτό είναι σίγουρο!
Στο Σημείο Β τις ομάδες της περίμενε ένας στίβος μεταφοράς εικονικού τραυματία με εμπόδια, τρέξιμο και μία ζυγαριά, για να μην σας αφήσουμε να βάλετε την πιο λυγερή κι ελαφριά κοπέλα στο Φορείο!
Είδαμε πόσο δυνατοί είστε και είδατε πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις έναν συνάνθρωπο σε περίπτωση ανάγκης.
Στο Σημείο C είχατε έναν συνδυασμό κατασκευών προκειμένου να περάσετε με ασφάλεια ένα χάος 7 μέτρων μήκους, με σανίδες, σχοινιά, παλούκια και γάντια.
Μία κανονική Κατασκευή γέφυρας, με αρκετά στοιχεία από τους ημιτελικούς που εάν τα συνδυάζατε θα είχατε 2 μεγάλες βάσεις και περίπου 6 μέτρα σανίδας ενωμένες.
Οι περισσότεροι τα πήγατε πολύ καλά εδώ, όμως οι διαφορές στην βαθμολογία έχουν αρχίσει και γίνονται αισθητές.
Στο Σημείο D σας περίμενε περπάτημα….όλη η ομάδα πάνω σε ξύλινα πέδιλα (σπαστού διαφορικού!) σε μία συγκεκριμένη απόσταση με εμπόδια! Το μόνο που έλειπε ήταν ένας με λάστιχο για να σας καταβρέχει βρε παιδιά!!!! Άλλοι πιο γρήγοροι άλλοι καλύτεροι σίγουρα πάντως όλοι γελάσαμε με την καρδιά μας.
Και όχι στο Σημείο E δεν είχαμε σχοινάκια αυτή τη φορά για να σας τρελάνουμε αλλά Τοξοβολία.
Πρακτική Τοξοβολία! Η διάφορα με την απλή είναι ότι εδώ έπρεπε να τρέξετε σε δύο σημεία διαφορετικής απόστασης από τον στόχο και να ρίξετε δύο βέλη.
Ήσασταν αρκετά καλοί αλλά μία ομάδα μας εξέπληξε με το ολοκάθαρο μηδέν!!!
Δυο συμβουλές: Μην ξενυχτάτε πριν από αγώνες και η μαρμελάδα Δεν είναι κολλύριο!!

Μετά από πολύ ώρα στο γήπεδο, είπαμε να βγούμε και στο δάσος λιγάκι.
Το Σημείο F είναι στο δάσος, μέσα στις οξιές, μόλις 10 λεπτά περίπατος.
Εκεί σας περίμεναν αερογέφυρες ανάμεσα στα δέντρα με αλλαγές αυτασφάλειας και με ένα δοχείο νερού να περάσετε απέναντι! Τα πήγατε θαυμάσια και εκεί και φάνηκε ότι το ευχαριστηθήκατε!
Έχουμε και την επιστροφή στο Σημείο Α όχι για παιχνίδι αλλά για φαγητό αφού εκεί είναι το Χάνι και η βάση μας. Και στο φαγητό δείξατε ενθουσιασμό και αυταπάρνηση!!!!

Αφού φάγαμε την μισή χλωρίδα και περίπου το 80% της πανίδας του Πηλίου είπαμε να φύγουμε για την Λάρισα διότι στις 16:15 αρχίζουν οι πρόβες για το βραδινό παιχνίδι-παράσταση! Το RockBand!!
Ώρα: 16:17 , Λάρισα
Αρχίζουν οι πρόβες του rockband διότι θυμάστε , την προηγούμενη πήρατε φάκελο τραγουδιού καθώς και ρούχα με αξεσουάρ ανάλογα του τραγουδιού σας, πήρατε CD του τραγουδιού, στίχους, και τώρα θα έχετε πρόβα επί σκηνής και μακιγιάζ!
Στο μακιγιάζ αρχικά ήσασταν συνεσταλμένοι και μετά βαφτήκαμε όλοι, μέχρι και τον Τουίτι βάψατε!!!
Από τις πρόβες φάνηκε το πράγμα ότι θα ακολουθούσε μία απίστευτη βραδιά με τρελές Ρόκ καταστάσεις!!
Το απαραίτητο δείπνο για ενέργεια, το απαραίτητο κρασάκι για να φύγει το στρες! (φεύγει;) Την πολλά υποσχόμενη βραδιά ανοίγει με την μοναδική φωνή της η υπέροχη Σοφία Κουρτίδου, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, που μας βοήθησε και στις πρόβες, και θα είναι και μέλος της κριτικής μας επιτροπής μαζί με την γεμάτη ενέργεια Κλειώ από το ξενοδοχείο και τον γνωστό σε όλους από τα παιχνίδια Πέτρο από τους διοργανωτές. Η έναρξη του Rockband πλησιάζει και μέχρι τελευταία στιγμή οι Sa Kiss βάφονται αφού χρειάζονται ρολά, ταβανόβουρτσες και δυο κιλά μπογιά ο καθένας!! Και το Rockband ξεκινά!!! Οι sa kiss περιμένουν πίσω από την πόρτα και τα έχουν κάνει πάνω τους από την αγωνία!!! Φοβερή εμφάνιση και πολύ καλή ερμηνεία.
Αρχίζουν και Ανεβαίνουν συγκροτήματα με απίστευτες φιγούρες δικτυωτών t-shirt, περούκες, καρφιά, τατουάζ, κολάν…. Κιθάρες έσπασαν, μικρόφωνα έφυγαν, θεατές ανέβηκαν στη σκηνή και τι να πρωτοπούμε! Όλες οι ομάδες εκπληκτικές!!!
Οι BonJovi τα σπασαν! Οι Survivor, οι Europe(pei!!) τρομεροί, οι Deep Purple αν και με προβλήματα στην ερμηνεία είχαν άψογη εμφάνιση, η JoanJet, οι Guns(G)  & Roses πάρα μα πάρα πολύ καλοί, οι επιθεωρητές μας Queen με έναν απίθανο Fredy Mercury αλλά και οι υπόλοιποι με τα δικτυωτά(!!!!!),οι U2 θαυμάσιοι με ωραία ερμηνεία, οι Van Halen με το ξεσηκωτικό Jump!!! ,και ένας πραγματικά απίθανος Alice Cooper με το συγκρότημα του.
Και, φυσικά, οι Lynyrd Skynyrd με το sweet home alabama τα παιδιά από τα Δωδεκάνησα που τους ακούσαμε δύο φορές μιας και ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς του Rock Band, μια βραδιά που ο καλύτερος συγγραφέας δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια.
Δεν τελειώνει έτσι απλά η βραδιά μας, αφού είπαμε ότι η μέρα είναι μεγάλη σήμερα, τόσο μεγάλη που δανειστήκαμε κάνα εξάωρο από την Κυριακή!!!
Αυτομάτως και σε δευτερόλεπτα μετά το τέλος του Rock σε διπλανή αίθουσα είχε στηθεί ένα φευγάτο κλαμπάκι για όλους μας με τον DJ σε περίοπτη θέση αφ’ υψηλού και το μπαρ να παίρνει φωτιά από τις παραγγελίες.
Τα περισσότερα δεν περιγράφονται (θα απαγορευτεί η δημοσίευση !) αλλά σίγουρα ήταν μέρα όταν σταμάτησε η μουσική….. Εδώ και 11 ώρες είναι Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 και είμαστε ακόμη στη Λάρισα και η ώρα είναι περίπου 11:20….
Και, ναι!! είστε απίστευτοι!! ήρθατε στην ώρα σας για την τελευταία δοκιμασία του τριημέρου:
Τα Θέματα Επικοινωνίας (;)…τώρα μάλιστα!
Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 6 υπό ομάδες και  12 μηνύματα μεταφέρθηκαν: οπτικά με σήματα μορς, ηχητικά με ασύρματο, γραπτά με την Αρχαία μέθοδο της Κρυπτίας, καλλιτεχνικά με φωτογραφίες και με ζωγραφική ( αυτό που λέμε < ζωγράφισε το!>) και στο τέλος ενώ τα περιμέναμε αλαν νταλον ήρθαν όλα άψογα!!! σχεδόν! και κέρδισαν οι γρηγορότεροι!!! Κάποιες ομάδες έστειλαν το μορς σε 3 λεπτά! (μιλάμε για 20 γράμματα!) και κάποιες βέβαια σε 17 λεπτά και κάποιες το έστειλαν 3-4 φορές μαζί με μερικά ηχητικά εφέ που ΔΕΝ μπορούμε να τα πούμε!!Τελευταίο γεύμα του τριημέρου και έχουμε την απονομή.
Έτσι είναι, όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε και αφού πρόκειται για διαγωνισμό κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι δεν θα κερδίσουν (κανείς όμως δεν έχασε παρά μόνο όσοι δεν ήταν εκεί)…
Και έχουμε λοιπόν:
3η την ομάδα 2, με τα παιδιά από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη,
2η την ομάδα 8, με παιδιά από τη Δυτική Μακεδονία
Και…
1η την ομάδα 5, με τα παιδιά από τα Δωδεκάνησα και με μασκότ τον Τουίτι!
Καταπληκτικά δώρα περίμεναν τους νικητές και βέβαια με κερασάκι στην τούρτα το τριήμερο ομαδικό ταξίδι! Δώρα όμως πήραν όλοι, με κυριότερα όσα μένουν ανεξίτηλα στις καρδιές μας για πάντα… τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις φωνές, τα γέλια, το τρέξιμο, την προσμονή, την νίκη, την αγωνία, την ΕΜΠΕΙΡΙΑ…

Φωτογραφίες

Δείτε όλα τα στιγμιότυπα.